Telecabina Tâmpa din Brasov – Program si Pret

Telecabina Tâmpa din Brasov este un punct de interes pentru nenumarati turisti care aleg sa isi petreaca timpul liber cu o vizita la Brasov. Aproape de centrul Brasovului, telecabina din Tampa atrage in fiecare an nenumarati turisti gata sa urce pe varful Tampa.

Telecabina Tâmpa  Pret beilete 2024

Daca te-ai decis sa urci pe Tampa trebuie sa stii ca, biletele pentru o plimbare cu telecabina se achizitioneaza de la accesul la telecabina, casa de bilete fiind chiar la intrarea pe platoul de imbarcare.

Telecabina Tâmpa Tarife Adulți Copii
Urcare 20 lei 10 lei
Coborâre 20 lei 10 lei
Tur-retur 30 lei 20 lei

 

*Preturile au fost actualizate recent insa pot varia putin fata de cele exprimate mai sus insa cu siguranta cu nu cu foarte mult.

Program telecabină Tâmpa 2024

Conform cu datele actuale programul telecabinei din Tampa este urmatoarul:

Telecabina Tâmpa Prima urcare Ultima urcare Ultima coborâre
Luni Revizie
Marți – Duminică 09:30 16:00 17:00

 

De cele mai multe ori la telcabina din Tampa o sa vezi o coada mare la casa de bilete insa trebuie sa stii ca, totul merge foarte repede si chiar daca o sa te sperii de timpul de asteptare iti spunem ca nu vei sta chiar asa de mult.

Datele de functionare ale telecabinei din Tampa sunt urmatoarele:

  • capacitatea unei cabine este de 20 de persoane;
  • pot urca aproximativ 440 persoane pe oră deci chiar daca este coada poti astepta putin;
  • viteza de deplasare telecabina: 6m/s;
  • durata unei curse cu Telecabina din Tampa este de 2 minute și 20 de secunde;
  • lungimea totala a traseului este de 573 m.

Stația de pornire a telecabinei este la cabana-restaurant „Casa Pădurarului”, locație aflată la 640 m. Aceasta urcă până la altitudinea de 960 de metri, punctul de oprire fiind restaurantul „Panoramic”.

Mai trebuie sa stii faptul ca, Muntele Tampa se ridica falnic in mijlocul Brasovului la 400 de metri altitudine deasupra orasului. Face parte din cadrul masivului Postavarul, iar varful sau cel mai inalt are 960 de metri inaltime.

Vederea de sus este impresionanata iar daca ai urcat cu telecabina nu rata privelistea de pe platoul Belvedere. Belvedere este aproape de locul unde te va lăsa telecabina, lângă literele imense care formează cuvântul BRASOV.

Sunt mai multe trasee marcate care urcă din Brașov pe Muntele Tâmpa. Cele mai populare sunt Drumul Serpentinelor și Treptele lui Gabony insa noi incadrul acestui articol am facut referire doar la telecabina Tampa.

Iti recomandam sa urmaresti imagini live prin webcam Sinaia cota 1400

Nou Publicat